Tuesday, April 2, 2013

Real Madrid 3-0 Galatasaray Maç özeti izle

Reklam


Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Galatasaray deplasmanda Real Madrid'e 3-0 yenilerek turu Madrid'de bıraktı. Real'in gollerini 9'da Ronaldo, 29'da Karim Benzema ve 73.'te Higuain attı.

Maç: Real Madrid – Galatasaray
Nerde: Estadio Santiago Bernabeu, Madrid / İspanya
Ne Zaman: 03.04.2013 Saat Kaçta: 21.45
Yayın: Smart Spor (Canlı)

Stat: Santiago Bernabeu
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveç)

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Sergio Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (Dk. 85 Pepe), Mesut Özil (Dk. 79 Modric), Cristiano Ronaldo, Benzema (Dk. 65 Higuain)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera (Dk. 83 Amrabat), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 78 Umut), Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 46 Gökhan Zan), Drogba, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 9 Cristiano Ronaldo, Dk. 29 Benzema, Dk. 73 Higuain (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 41 Dany, Dk. 70 Melo, Dk. 74 Drogba, Dk. 78 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 84 Essien, Dk. 84 Xabi Alonso, Dk. 90 Sergio Ramos, Dk. 90 1 Modric (Real Madrid)



Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk ayağındaki Real Madrid maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 246. kez sahne alacak. İlk olarak 1956-1957 sezonunda Avrupa arenasında boy gösteren Gs, UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 22 kez katıldı. Bu iki organizasyondaki 141 maçta 52 galibiyet, 35 beraberlik, 54 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 185 kez havalandırırken kalesinde 199 gol gördü. Galatasaray, en büyük başarısını ise 1999-2000 UEFA Kupası finalinde Arsenal’i seri penaltı vuruşları sonunda 4-1 yenerek elde etti, Ağustos 2000’de UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid’i Mario Jardel’in biri altın olmak üzere attığı iki golle yenmeyi bildi.

Real Madrid ile Resmi Maçlarda Dördüncü Kez
Galatasaray, Real Madrid ile kulüp tarihinde üç kez resmi karşılaşmalarda mücadele etti. İlk olarak 2000 senesinde UEFA Süper Kupa için birbirlerine rakip olan iki takımdan Real Madrid, Stade de Louis II’ye 1999-2000 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak çıkıyordu. Galatasaray ise aynı sezonda UEFA Kupası’nı müzesine götürmüştü. Ve iki takımın mücadelesinde ilk hamleyi yapan Galatasaray oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Hakan Ünsal’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren yeni transfer Mario Jardel, takımımıza üstünlüğü getiriyordu. Maçın 79. dakikasında hakem Günter Benko’nun şaşkınlık uyandıran penaltı kararının ardından Raul, 11 metreden skorda yine dengeyi sağlayan vuruşu yapmıştı. Uzatma bölümünde olağanüstü pas serüveni sonrası topla buluşan Fatih Akyel’in şutunu takip eden Mario Jardel şampiyonu belirliyordu.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in Los Galacticos projesi, henüz ilk yılında önemli bir hedeften yoksun kalmıştı. O güne kadar Real Madrid müzesinde yer almayan tek kupa, Kaptan Bülent Korkmaz ve Suat Kaya’nın ellerinde gökyüzüne doğru yükseliyordu.

Tarih    I. Takım    II. Takım    Organizasyon    Yer    Skor
25.08.2000    Real Madrid    Galatasaray    Süper Kupa    Monaco    1-2
03.04.2001    Galatasaray    Real Madrid    Şampiyonlar Ligi    İstanbul    3-2
18.04.2001    Real Madrid    Galatasaray    Şampiyonlar Ligi    Madrid    3-0

İki takım, aynı sezonun ikinci yarısında bir kez daha karşılaşmak durumunda kalmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2000-2001 sezonu çeyrek final aşamasında rakibini İstanbul’da konuk eden Galatasaray, devre arasına Ivan Helguera ve Claude Makelele’nin golleriyle 2-0 geride girdikten sonra 47. dakikada Ümit Davala’nın penaltı vuruşuyla farkı bire indirdi. İkinci yarının başında oyuna dâhil olan Fatih Akyel’in Hasan Şaş’a gol vuruşu için sağ kanattan verdiği pasta dakikalar 66’yı gösteriyordu. Bitime 15 dakika kala ise yine Fatih Akyel’in sağdan ortasını klas bir kafa vuruşuyla bitiren Mario Jardel, takımımız adına unutulmaz geri dönüşü tamamlayan golü atacaktı. Kalan bölümde Brezilyalı yıldızın bir golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmasa da Galatasaray tarihi için gurur verici bir geceydi. Ancak rövanşta Real Madrid, evinde Galatasaray’ı Raul (2) ve Ivan Helguera’nın golleriyle 3-0 yeniyordu.

Ayrıca iki özel turnuva maçında Real'in Galatasaray karşı 3-2 ve 2-1'lik galibiyetleri var.

Galatasaray ve Real Madrid Avrupa'da sosyal medyayı en etkin kullanan iki takım.

Galatasaray Türkiye^de sosyal medyanın tartışmasız lideri, facebook ve twitter hesaplarında rakiplerine fark atmış durumda. Real Madrid ise maçlarında dünya çapında tanınan #halamadrid tagını kullanıyor. Ayrıca Real'in Twitter'da ingilizce ve İspanyolca iki ayrı official hesabı bulunmaktadır.

Şampiyonlar Ligi Kupası Kolleksiyoncusu Jose Mourinho

Gittiği takımlarda şampiyonlar ligi kupasını kazanmasıyla ünlenen Mourinho, aynı zamanda Galatasaray dostu diyebileceğimiz bir hocadır. Devre arasında Galatasaray'ın yaptığı dev transferlerde Mourinho'nun dolaylı yönlerden katkısı vardır.

İşte bugün Mourinh'nun Real resmi sitesindeki son demeci: Galatasaray hazır, onlar dünyanın en iyi takımlarında oynamış oyunculara sahipler.

Galatsaray elenirse bile bir dünya devine elenecek olup keyfini çıkarmaya bakalım.